Vilken inriktning ska jag välja på gymnasiet?

11 jan 2023
FRÅGA
Hejsan!

Jag går i 9an för tillfället och gymnasievalet börjar närma sig, vi ska söka redan nästa vecka! Jag är väldigt stressad och det finns saker jag undrar.

Min dröm är att bli pilot. Jag har pratat med min SYV här på skolan men det finns saker jag fortfarande inte har fått svar på, hoppas du kan hjälpa mig!

Jag vet att det är Teknikprogrammet som gäller. Men är inriktningen Teknikvetenskap ett måste? Eller kan jag fortfarande gå teknikprogrammet men inriktning Informations- och datateknik? Där jag bor finns det endast 1 gymnasium dom erbjuder inriktningen teknikvetenskap, vilket gör mig stressad, och undrar ifall jag kan börja i ett annat gymnasium men med en annan inriktning. Erbjuder inriktningen informations- och medieteknik de ämnena jag behöver för att bli pilot? Vad behöver man för att bli antagen till pilot programmet? Måste jag gå inriktningen teknikvetenskap?

Jag är ganska dålig när det kommer till matematik, vad rekommenderar du att jag ska göra för att förbättra mig?

Tack i förhand, hoppas du kan hjälpa mig så snart som möjligt!

Svar:

16 jan 2023

Hej,

Vad roligt att du vill bli pilot! För att bli pilot måste du gå en utbildning på yrkeshögskolan eller på annan fristående utbildningsanordnare efter gymnasiet. För att bli antagen krävs vanligtvis grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1a, Matematik 3b och Engelska 6. Du kan få detta från alla inriktningar på Teknikprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin