Hur blir jag pilot?

09 dec 2022
FRÅGA
Tjena
Jag tänkte bli pilot och tror jag har bra koll på vad jag håller på med, men mina föräldrar tror jag är ute och cyklar då dubbel kollar här.
Jag ska gå teknikprogrammet på gymnasiet sedan någon pilot utbildning på högskola? Och medans jag går på gymnasiet så tar jag PPL, har jag koll på läget, eller har jag fet någonstans?
Och mina föräldrar undrar också om PPL hjälper mig något när jag ska jobba sedan?

Svar:

12 dec 2022

Hej,

Vad roligt att du vill bli pilot! Det kan vara bra att fundera på vilken utbildning till pilot som du vill gå och kolla upp vad som är behörighetskraven för just den utbildningen. Det kan du göra genom att söka på pilot på söksidan Studentum.se. 

För att bli antagen krävs vanligtvis grundläggande behörighet för högskolestudier samt godkänt betyg i Fysik 1a, Matematik 2b och Engelska 6.  Sedan tillkommer alltid intagningsprov och fysiska krav som du kan läsa om på skolornas egna hemsidor.

PPL är ju ett Privatflygarcertifikat men det kan vara ett första steg mot att sedan bli trafikpilot. Det är vad jag vet det billigare sättet att bli pilot men fråga hellre en person i branschen eller en pilotskola om det.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin