Hotell och turism och samhällsprogrammet

04 dec 2011
FRÅGA
Jag är född 1995, jag började alltså gymnasiet nu i höstas. Då började jag på Hotell-Turism och det var roligt men schemat var för jobbigt och det var för långa dagar för att jag skulle orka med det så jag bytte till restaurang-livsmedels programet, nu ångrar jag det för jag trivs inte alls. Jag tycker att det är jättetråkigt och inte alls någonting jag vill jobba med i framtiden.

Nästa år tänkte jag kanske söka sam med en speciell inriktning och det är media och journalistik, och då vill jag nog söka det i Västerås, jag bor i Gagnef, kan jag ändå söka till Västerås??
Om jag inte ska söka det så vill jag nog söka till Hotell och turism igen men såfall vill jag gå som lärling så att man inte behöver sitta i skolan och plugga hela dagarna, för det passar inte mig. Kan man göra det??

Svar:

Hej Ida!

Jag förstår att det inte är lätt att hitta rätt program. På gymnasieskolor som har riksintag kan du söka till var du än bor i Sverige. Västerås har några gymnasium med riksintag. Det handlar bara om att programmet du vill börja har plats för en elev till. Länken nedan visar dig vilka skolor med riksintag som erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, info och kommunikation i Västerås.

Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Medier, info & kommunikation på gymnasieskolor med Riksintag i Västerås.

Det kan man absolut göra. Menar du att du vill göra det i Gangnef eller i Västerås?

Hotell- och turismprogrammet i Västerås

Det är bästa är om du pratar med din studie- och yrkesvägledare på din skola så kan ni tillsammans gå igenom vilka möjligheter som finns för dig!

Hälsningar,

Sanna Erlandsson på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin