Vad gör jag om jag blivit utskriven fån min gymnasieskola?

17 aug 2022
FRÅGA
Hej! Under December 2021 så blev jag utskriven från min gymnasieskola, Jag fick sedan ett mail ifrån SYV och Biträdande rektorn som sa att jag var välkommen att gå om 2an och 3an efter beslut från rektor året därpå så (2022)
Nu så har jag fått ett mail där dem beslutat att jag inte ska få gå om gymnasiet. Jag har nu väntat i 9 månader på att få gå om mina kurser och nu så får jag ett oväntat mail där det står att jag inte får.
Jag vet verkligen inte vad jag ska göra och skulle behöva svar!

Min fråga är: Är det lagligt för en skola att behandla mig på detta sätt och vad kan jag göra när jag hamnat i den här situationen?

Svar:

04 sep 2022

Hej,

Vad tråkigt att du blivit utskriven från din gymnasieskola! Det är tillåtet för gymnasieskolor att anse att en elev avslutat sin utbildning, om det finns en ogiltig frånvaro under mer än en månad i följd. 

Jag skulle rekommendera att du tog kontakt med rektorn och pratade om detta så att du förstår varför du blivit utskriven och varför de inte kan erbjuda dig din plats tillbaka. 

Är det så att du inte kan komma tillbaka till din gamla skola måste du ta kontakt med andra skolor du kan tänka dig att gå i och fråga om de kan ta emot dig. Det kan vara svårt och man måste ofta kontakta många skolor innan man hittar en plats. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin