Hur får jag klart grundskolan?

02 jun 2022
FRÅGA
Hej!
Jag ska börja gymnasiet i höst. Jag har bara betyg i ett ämne, så jag kommer få gå IM. Jag vill inte göra det. Allt jag läst om introduktionsprogrammen verkar säga att de är till för om man har kunskapsluckor, vilket jag inte skulle säga jag har. Det gick aldrig särskilt bra med redovisningar och inlämningar i skolan (d.v.s jag gjorde dem inte) men jag är rätt så säker på att jag kan ämnena i alla fall tillräckligt bra för att få godkänt om jag gjorde prov på det. Tror inte det skulle hjälpa mig att gå om saker. Går på en fristående skola, så de har ingen sommarskola.
Vad kan man göra?

Svar:

06 jun 2022

Hej,

Du behöver betyg i de ämnen du saknar för att vara behörig till gymnasiet. Det spelar tyvärr ingen roll om du har kunskaperna om du inte kan visa dem genom att göra de uppgifter som du har i skolan. Om du bara har betyg i ett ämne skulle det bli svårt att hinna med allting under sommarskola och då är IM din andra chans. 

Men om du vill testa att tenta av skolan så att du får betyg så kan du göra det genom att skriva prövningar. Prövningen kan genomföras på begäran av eleven när det finns praktiska förutsättningar för det. Så kolla med din skola om de har möjlighet till att erbjuda dig prövningar. Tyvärr kan det dock vara lite för sent för det.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin