Maximera meritpoäng i moderna språk

26 jan 2022
FRÅGA
Hej!
Min dotter valde att läsa Naturvetenskapsprogrammet i eran skola.
Har en fråga gällande moderna språk i Arabiska, skulle man kunna göra prövning I Arabiska som moderna språk steg 3,4 via er, eller via en lärare på en annan skola så att den räknas med i studieplanen och ger extra merit poäng?
En annan fråga är om man inte har studerat något modernt språk under grundskolan oh väljer det nu i gymnasiet kan man då komma upp i steg 3 o 4 genom åren och kunna få de extra merit poäng eller är det helt omöjligt?
Tack på för hand
Med vänliga hälsningar

Svar:

30 jan 2022

Hej! 

Kontakta din dotters skola du har nu skrivit till Gymnasium.se som är en samlingssida för olika utbildningar på nätet, kan likställas med en digital katalog. Här kan du läsa mer om vilka kurser som ger meritpoäng. Jag misstänker att det kan bli svårt att få med merit poäng i moderna språk om dottern inte läst språk tidigare då steg 4 innebär att hon totalt läst 400 poäng moderna språk vilket är 300 mer än vad som ingår i programmet och då skulle hon behöva använda sina individuella val 200 p + få tillstånd att läsa utökat program. Samtala med syv på skolan för att se vad de kan erbjuda. 

Lycka till 

Cecilia, syv 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin