Hur ska jag göra om jag vill jobba med infografik?

24 nov 2021
FRÅGA
Hur ska jag göra om jag vill jobba med infografik? Vilket program ska jag gå och behöver jag gå på något speciellt efter gymnasiet?

Svar:

01 dec 2021

Hej! 

Infografik handlar om att visualisera framställningar av data, siffror, figurer, grafer beteenden och händelser i kombination av bilder, foton, illustrationer, grafik och videos. Du är ofta utbildad som kommunikatör eller kreatör som arbetar med grafisk design och formgivning. Ofta i marknadsföring- och reklamsyfte. 

Ett gymnasieprogram där du får träna på formgivning och design är Estetiska programmet, inriktningar Estetisk och media eller Bild och formgivning. Där får du arbeta både manuellt och digitalt och utvecklar din förmåga att skapa och kommunicera med digitala verktyg där ljud, bilder och berättande står i centrum. Estetiska programmet är även ett högskoleförberedande program, vilket innebär att du har grundläggande behörighet för högskole- och universitetsstudier efter gymnasiet. 

Efter gymnasiet kan du gå både YH-utbildningar eller högskoleprogram beroende på vad du hittar som är intressant och passar dig. Här kan du läsa mer om utbildningar inom grafisk design och kommunikation: https://www.studentum.se/utbildning/grafisk-design-utbildning 

Lycka till! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information