Vill byta gymnasieskola

01 nov 2021
FRÅGA
Hej! Jag går just nu Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö, andra året. Jag funderar på att byta skola, där erbjuds teknikprogrammet men inte med samhällsbyggande och miljö som inriktning. Är det möjligt för mig att byta till denna skola utan problem eller blir det krångligt med kurserna? Jag kan tänka mig att byta inriktning, men frågan är ju om kurserna är såpass olika så att det inte är möjligt för mig att byta.

Svar:

11 nov 2021

Hej! 

Det är möjligt att byta gymnasieskola, men för att kunna genomföra ett byte krävs att den nya skolan eller programmet har en ledig plats de kan erbjuda dig. Vid ett eventuellt byte ser man över hur mycket skillnad det finns bland kurser och om du kan behöva läsa ikapp, kan tillgodoräkna eller lägga till kurser för att det ska bli rätt vid gymnasieexamen.

Kontakta din studie- och yrkesvägledare så kan hen hjälpa dig med hur du ska gå tillväga. Du kan även kontakta skolan direkt för att se om de har en plats de kan erbjuda dig. 

Här kan du läsa mer om att byta gymnasieprogram eller skola: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302 

Lycka till! / Hannah, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin