Byta skola och program

08 okt 2021
FRÅGA
Hej, jag gick på fordonsprogrammet i Kungälv i cirka en månad, sedan märkte jag att jag mådde dåligt där och bytte till en annan skola (samt program), byte till musikprogrammet och känner mig fortfarande dålig här. Kan man fortfarande byta skola?

Svar:

27 okt 2021

Hej! 

Vad tråkigt att du inte trivs trots ditt byte av skola och program. Det finns möjlighet att byta under hela studietiden, men för att genomföra ett byte behöver det finnas en ledig plats på den nya skolan eller programmet du är intresserad av att byta till. Då du redan gjort ett byte redan förmodar jag att du har lite koll på hur du går tillväga, men du kan även läsa mer här angående att byta gymnasieskola och program: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/byta-gymnasium-gymnasieprogram-5302 

Om du känner att du mår dåligt skulle jag även rekommenderar dig att prata med skolans elevhälsoteam, exempelvis kurator eller skolsköterska, för att ta reda på vad det är som får dig att må dåligt. Om det är programmet eller skolan som inte känns rätt, eller om det är något annat bakomliggande. Då kanske ett ytterligare byte inte är lösningen för ditt mående. 

Lycka till & hoppas att du hittar rätt! / Hannah, SYV 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin