International Baccalaureate och Naturvetenskapsprogrammet

15 aug 2011
FRÅGA
Hej! Jag ska börja 9.an nu efter sommaren och har börjat tänka på vilket program jag ska gå. Jag har hört väldigt mycket, både bra och dåligt, om IB programmet som att det t.ex är för svårt, inte värt det och att det är otroligt mycket att göra. Så hur stor skillnad är det mellan vanliga Naturprogrammet och IB? Får man hjälp ifall man har svårt att förstå allt i undervisningen eftersom den är på engelska? Tacksam för svar och info!

Svar:

Hej!

Den stora skillnaden är som jag tror du vet, språket. På IB-programmet är all undervisning förutom svenska på engelska. Det är absolut en utmaning när man inte är van vid engelska språket. Jag tror det är svårt i början men att man snabbt kommer in i det. Man är ju där för att lära sig. Gå in och läs om IB-programmet och välj den skolan du vill läsa på. Där kan du skriva en intresseanmälan till skolan och få reda på mer om programmet.

Gör samma sak med Naturvetenskapsprogrammet. När du har lämnat intresseanmälan till skolan kan du jäföra och känna efter vad som skulle passa dig bäst. Du kan även göra vårt utbildningstest för att se vilken profil du får.

Lycka till med ditt gymnasieval!

Med vänliga hälsningar,

Sanna Erlandsson på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin