Kan man bli polis efter Barn-och fritidsprogrammet?

12 aug 2020
FRÅGA
Vilken inriktning på barn och fritidsprogrammet är mest passande om man vill utbilda sig till polis? Och går det att lägga till alla extrakurser för att kunna söka till polishögshola eller måste man läsa in på komvux efter gymnasiet?

Svar:

13 aug 2020

Hej,

Vad kul att du vill bli polis! För att vara behörig till Polisutbildningen behövs det grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b (eller 1a1+1a2) och Historia 1b (eller1a1+1a2). Så länge du får alla dessa kurser så är du behörig att söka men det kan gå lättare att få allt detta om du väljer ett högskoleförberedande program.

Vill du ändå välja Barn- och fritidsprogrammet kan du kolla med skolan du vill gå vilka möjligheter som finns att lägga till allt du behöver. Vill man bli väktare brukar man välja inriktingen Socialt arbete så kanske känns den inriktningen mest intressant för dig

Lycka till! /Petra,SYV