Hur får jag tillbaka mitt CSN?

27 feb 2020
FRÅGA
Hej! Jag går på 1 ring i handelsprogrammet ,jag har inte fått mitt CSN dom senaste månaderna pågrund av att jag haft mycket anmäld frånvaro,jag har inte mått så bra och trivs verkligen inte i min skola och jag mår verkligen inte mått bra den senaste tiden vilket ha gjort att jag stannat hemma istället föratt gå till skolan. Skolan har nu valt att inte ge mig mitt CSN för denna månad eller för den förra jag har inte pratat me någon om detta och vet inte vad jag borde göra ,ska jag prata med rektorn om det ?

Svar:

28 feb 2020

Hej,

Vad tråkigt att höra att du inte mått bra! Om du är borta vid upprepade tillfällen utan att skolan har godkänt det, ska skolan rapportera det till CSN som skolk. När skolan rapporterar tillbaka dig i heltidsstudier kommer CSN att pröva om du har rätt till studiebidraget igen. Du kan läsa mer om detta här.

Du ska absolut prata med din skola om detta. Gärna både med rektor och med kuratorn eller skolpsykogen. De kan hjälpa dig! Gå även till din studie-och yrkesvägledare om du tror att du kan behöva diskutera ett byte av skola. 

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information