Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vad krävs för gymnasieexamen?

02 dec 2019
FRÅGA
Hej! Jag har en fråga angående gymnasieexamen och studiebevis. Jag är sjukskriven från skolan och valt att ta tror det är 3 F denna terminen vilket gör att jag har 5 F nu, då är min fråga man får ju Max ha 250 p F. Får jag samma papper när jag har såhär många F som om jag skulle få F i gymnasiearbetet? Alltså ett F i gymnasiearbetet gör ju att man inte får examen gör mer än 250 p F också det?

Svar:

03 dec 2019

Hej,

För ett examensbevis krävs godkända betyg i vissa kurser. Vilka skiljer sig lite mellan yrkesförberedande och högskoleförberedande program så kolla vad som gäller för dig här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/yrkesexamen-hogskoleforberedande-examen-2335.

Man måste alltid ha godkänt i minst 2 250 av 2 500 poäng och om dessa krav inte uppfylls får man studiebevis i stället för examen.

Vänligen/Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin