COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vilka gymnasiekurser måste jag läsa?

07 nov 2019
FRÅGA
Jag är undersköterska nu, tänker läsa till läkare. Jag vet att jag måste läsa fysik, biologi, kemi o matte c, men frågan är om jag måste läsa kemi, fysik, biologi o matteb1,2(3,4). Eller bara läser kemi 2, fysik2, biologi2 o matte 4?!

Svar:

08 nov 2019

Hej,

Vad roligt att du vill bli läkare! Kemi 2 bygger på Kemi 1, Matte 4 på Matte 3 och så vidare. Så du kommer att behöva läsa alla kurser som du inte läst innan. Du kan ta kontakt med Komvux i din kommun så hjälper de dig att planera dina studier där.

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin