Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Kan vi få bostadsbidrag på gymnasiet?

07 nov 2019
FRÅGA
Hej. Jag och en kompis går nu i nian. Vi börjar gymnasiet år 2020 och jag ska gå Vård- och omsorgsprogrammet och min kompis ska gå Hotell- och turismprogrammet. Vi både funderar att gå i en annan ort än där vi bor, där vi funderar på att gå ligger cirka 2 timmar ifrån där vi bor. Vi kommer kanske att gå olika gymnasium och jag undrar om vi ändå skulle kunna bo tillsammans och vad för möjligheter har man. Jag undrar också vad det skulle kosta i månaden att skaffa ett boende med en kompis och kan man få bidrag att betala boendet.

Svar:

08 nov 2019

Hej,

Vad roligt att ni hittat de gymnasieprogram ni vill gå! Man kan absolut söka gymnasiet på en annan ort. När det gäller boende så kan det finnas möjlighet att få Inackorderingstillägg. Du kan läsa om det här: https://www.gymnasium.se/om-gymnasiet/studiehjalp-4270. Det är mycket möjligt att ni också behöver finansiera boendet på annat sätt eftersom bidraget (om ni får det) inte täcker allt. Det är svårt att svara på hur mycket ett boende skulle kunna kosta eftersom det varierar så mycket. Så titta lite på bostadsannonser på orten där ni vill bo så får ni en ungefärlig uppfattning.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin