COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Kan man ta ett sabbatsår på gymnasiet?

07 nov 2019
FRÅGA
Hej! Kan man ta ett sabbatsår när man går i 3an, alltså mitt i studierna

Svar:

07 nov 2019

Hej,

Gymnasiet är en frivillig studieform så du får ju själv välja om du vill sluta eller ta ett sabbatsår. Sedan så kanske inte skolan kan hålla din plats tills du kommer tillbaka. Det är ett stort beslut så gå och prata om det med din Studie-och yrkesvägledare i skolan. Tillsammans kan ni komma fram till den bästa lösningen för dig. Prata också med skolans rektor om vad som händer med din plats om du tar ett uppehåll.

Lycka till! /Petra,SYV

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin