Visa gymnasium.se som: Mobil

Behöver jag A i idrott för att bli läkare?

11 jul 2019
FRÅGA
Hej, jag ska börja gymnasiet nu efter sommarlovet och har då valt naturvetenskapslinjen så jag kan bli behörig till läkarlinjen efter gymnasiet. Problemet är för att komma in kommer jag behöva ha A i alla ämnen och jag har inte så bra betyg i idrott. Vilket delvis beror på att jag har magont men mestadels för att jag inte har någon motivation. Vill dessutom bli kirurg vilket kommer behöva ytterligare 5 år av utbildning så vill gärna komma in snabbt och inte behöva göra högskoleprov. Vad ska jag göra nu? Behöver jag verkligen A i idrott om jag ändå kommer ta fler extrakurser än man egentligen behöver?

Svar:

12 jul 2019

Hej,

Vad roligt att du ska börja gymnasiet! Som du redan har förstått så är det höga betyg som gäller om man vill komma in på Läkarprogrammet direkt efter gymnasiet. Betyget i Idrott och hälsa måste ingå i din gymnasieexamen och därför kommer även det betyget vara viktigt. Du kanske kan hitta motivationen till att förbättra dig i ämnet om du vill komma in på Läkarprogrammet direkt efter gymnasiet. Prata med din idrottslärare om du känner att du behöver hjälp med något. Om du förklarar för läraren varför du har svårt att känna dig motiverad för ämnet så kanske hen kan hjälpa dig.

Kom ihåg att du kan skriva högskoleprovet redan i gymnasiet. Att du gör högskoleprovet betyder alltså inte att du måste vänta med att ansöka till Läkarprogrammet.

Lycka till! /Petra,SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin