Intagningspoäng för att bli kirurg

30 jun 2010
FRÅGA
Hej!

Jag vill bli en Kirurg när jag blir stor eftersom det verkar jättespännande att operera människor och hjälpa de att se ut som de vill se ut,t e x om de vill ha smalare näsa eller större bröst plattare mage eller hjälpa personer med brännskador och så.

Så nu undrar jag vilka sorts för betyg man måste få i grundskola så att man kommer in på ett gymnasium där man kan utbilda sig till kirurg, för jag vill verkligen bli en.

Svar:

Hej!

För att bli kirurg och behörig till läkarstudier på universitetet bör du läsa Naturvetenskapsprogrammet på gymnasiet.  Följ länken för en lista på gymnasieskolor som erbjuder naturvetenskapsprogrammet. Där kan du också läsa mer om programmet. Du kan också smala av sökningen genom att söka på utbildnignar som också finns på en viss ort eller tillhör en viss kategori. I spalten bredvid programnamnet hittar du siffror. Detta är det lägsta intagningspoängen för varje program.

Klickar du sedan på programmet kan du i faktarutan hitta medel- och medianvärdet. Intagningspoängen är från 2009 och ger endast en fingervising om vilka poäng som krävs för att du ska komma in på utbildningen. För att vara säker på hur det fungerar kan du läsa mer om intagningspoäng här.

Lycka till!

Med vänlig hälsning
Linda på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin