Speciella program för elever med AST?

06 maj 2016
FRÅGA
Hej,

jag har en son som i vår går ut åttan. Han läser på distans mot Sverige då vi befinner oss i Australien och han har diagnoserna AST och ADD. Vi vill nu ha lite koll på hur det fungerar med gymnasium i Sverige, då vi kommer hem till dess.

Vi funderar på gymnasium som har speciella program för elever med AST, vissa har ju även boende. Har förstått att hemkommunen står för kostnader men att de ibland nekar. Vad kan anledningar till nekande vara? Går intagning även till dessa program på betyg? Behövs nyligen gjord utredning, läkarintyg eller dyligt när man söker? Rör det LSS på något sätt? Finns det annat som kan vara viktigt att tänka på rörande detta?

Mvh,
Annika

Svar:

06 maj 2016

Hej Annika!

Jag rekommenderar dig att ta kontakt med Skolverket för generella frågor om gymnasiet, de kan svara på frågor om vilka gymnasieskolor som erbjuder program för elever med diagnoser.

Kontakta kommunen ni ska bo i för frågor om kostnader, du får absolut bäst svar då de kan göra en uträkning utifrån era frågor.  

Sen ta även kontakt med gymnasieantagningen i länet ni ska bo i för frågor om ansökan, ex. sista ansökningsdag och vilka papper ska bifogas ex. utlåtande.

Ledsen att jag inte kan svara på din fråga/or men jag tror att du får de bästa svaren från respektive myndighet som är ansvarig.

Lycka till!

/Carolina, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin