Valt natur men trivs inte.

03 maj 2016
FRÅGA
Hej!
Jag går första året på en naturvetenskaplig linje med estetisk inriktning,men känner att det inte passar mig, det finns inget som intresserar mig och jag vill inte jobba med något sådant i framtiden. Just nu är det mest den estetiska delen som får mig att stanna kvar. Jag pluggar väldigt hårt och har fått väldigt bra betyg i de flesta ämnena, men jag är så trött på natur. Jag funderar på att byta till samhälle men vet inte hur jag ska gå tillväga eller om det är försent? Alla säger till mig att jag ska stå ut och att jag bara behöver kämpa mig igenom allt så kommer det kännas bättre, men jag tror inte jag klarar av det för det är så stressigt och mycket press då jag alltid vill prestera på topp och blir förkrossad när jag inte klarar av mina mål.

Svar:

04 maj 2016

Hej!

Om du vill byta så ska du ta kontakt i första hand med din studievägledare på din skola.  Tillsammans med studievägledaren kan ni leta efter en gymnasieskola du skulle vilja byta till och ta kontakt med skolan för att fråga ifall de har plats och möjlighet att ta emot dig.

Det kan hända att du får läsa om ett år eftersom dina kurser inte går ihop (schemamässigt) men har du tur kan du hoppa in direkt och ha lite fler eller färre lektioner än dina klasskompisar.

Att läsa i tre år en utbildning man inte trivs på är inget jag rekommenderar, vill du byta så tycker jag att du ska göra det. Du kommer att må bättre och lyckas ännu bättre!

Lycka till med dina studier och jag hoppas att allting löser sig!

/Carolina, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin