Vill läsa Ekonomi-Juridik, men skolan erbjuder bara Ekonomi-Ekonomi

02 mar 2016
FRÅGA
Hej!
Jag har frågor angående Ekonomi och skolor. Alltså, jag har tänkt att gå på Polhem då det är nära och poängen är inte långt ifrån, dock så finns det bara Ekonomi ekonomi och inte juridik. Kan jag välja till något sedan som någon kurs eller något liknande längre in på året/n? Kanske till och med på högskola eller så? Och om det går att välja till senare, betyder det att det blir jobbigt på högskola med studierna och att valet på högskolorna kommer bli få då eller vad händer?

Svar:

04 mar 2016

Hej,

Alla linjer på gymnasieprogrammen har 200p som är till för att ni elever ska kunna göra individuella val. Dessa poäng kan du använda för att läsa ett par kurser som du tycker att du har nytta av. Då skulle du kunna ta tillfället i akt att välja kurser som ingår på juridiklinjen, om din skola har dessa. Utöver det kan du även se över vilka kurser som skolan har som programfördjupning om det finns några kurser åt juridikhållet där. På högskolan finns det fler olika kurser och program du kan läsa inom juridik, du kan söka efter dessa kurser inom juridik här

Angående din fundering kring behörighet till högskolan beror det på vad du ska söka till. Om det är någon speciell utbildning på högskolan som du funderar på kring behörighet kan jag rekommendera att du söker på länken ovan. Däremot bör du vara behörig till utbildningar inom juridikområdet, även om du läser ekonomi/ekonomi.

Lycka till med dina framtida studier // Anders, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin