Gå estetiska programmet och bli polis?

03 feb 2016
FRÅGA
Hej! Måste välja gymnasium nu till veckan...
I slutändan tror jag att jag vill söka in på polishögskolan. Då vet jag att barn och fritid kan vara ett bra program.
Men dock så vill jag iväg från där jag bor och har en bra möjlighet till att komma till sthlm och har boende och allt där.
Men den senare tiden har jag varit inne på estetiskt program framförallt "kulturama - musikalartist" då det har allt jag vill ha. Just nu är jag ganska skol och plugg trött då jag har massa projekt på fritiden som är i full fart som jag vet är så mycket roligare och då vet jag att det inte är lika roligt med plugg.
Jag tror att estetiska programmet skulle göra att jag får mer roligt och av det roliga hämtar jag energi till det mindre roligare. Men vad tycker du? Jag kan ju söka in på polishögskolan sen, eller? Tror du dem vill ha en estet utbildad människa?

Svar:

04 feb 2016

Hej,

Det låter som att du har funderat en hel del på ditt framtida val och även att du har kommit fram till ett val som du trivs med. Om du känner att det estetiska programmet passar dig och att det kommer ge dig energi låter det som bra anledningar att söka programmet. Du kan söka in till polishögskolan utifrån det estetiska programmet då du får en grundläggande högskolebehörighet som krävs. Mer information om antagningskrav för poliser finns här: https://polisen.se/Bli-polis/Ansokan/Antagningskrav/

Det ska inte spela någon roll att du har läst det estetiska programmet för att bli polis och det hoppas och tror jag även att det inte ska vara när du väl börjar utbildningen.

Lycka till med dina framtida gymnasiestudier och polisplaner // Anders, SYV

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin