Kan jag gå Sam-Beteende och bli jurist i framtiden?

07 okt 2015
FRÅGA
Hej jag går i nian och vet inte vilken linje jag ska välja. Jag är väldigt intresserad i juridik,sociologi,kriminologi och psykologi och skulle kunna tänka mig att bli jurist i framtiden. Men jag vill inte gå ekonomi programmet med juridik som inriktning, eftersom jag är väldigt dålig på matte och tycker verkligen inte att ekonomiprogrammet är intressant. Jag undrar om jag skulle kunna välja sambeteende med fördjupningar i juridik,sociologi,kriminologi och psykologi och i så fall i vilka gymnasium finns det i Stockholm?

Svar:

08 okt 2015

Hej!

För att komma in på till exempel juristprogrammet på Stockholms universitet behöver du ha grundläggande högskolebehörighet +  Historia 1b alt 1a1+ 1a2 och Samhällskunskap 1b alt 1a1 + 1a2 (Områdesbehörighet 1 eller A1).

I samhällsvetenskapsprogrammet ingår Historia 1b och Samhällskunskap 1b, vilket betyder att du kan söka in till juristprogrammet efter att ha gått samhällsvetenskapsprogrammet. Så det fungerar bra att du läser Sam-beteende om du vill bli jurist i framtiden.Det är möjligt att du får vissa förkunskaper inom juridik genom att välja Ekonomiprogrammet med inriktning juridik, men det kan vara en bra idé att istället välja ett gymnasieprogram du tycker verkar roligare att studera i tre år. Prata gärna med SYV på den skola du går på så att du känner dig helt nöjd med ditt val :)

Här hittar du skolor i Stockholm som erbjuder Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap

Lycka till!

Mvh, Christine på Gymnasium.se 

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin