Behövs det bra betyg för att bli läkare

19 nov 2014
FRÅGA
Hej! Jag är en elev som går i årskurs 7. Jag är en elev som är pluggmotiverad och jag tar verkligen min tid och pluggar extremt mycket! Min största dröm är att bli läkare, det har varit min dröm sedan jätte länge och jag vill verkligen att det ska komma i uppfyllelse. Jag är från Iraq och levt här i 5 år.. Men ändå har jag väldigt bra betyg på no-ämnen, so-ämen, sv, eng, matte osv, där jag som minst har C! Men jag är sämre bra på musik, bild, slöjd och idrott! Behövs bra på betyg på dom ämnen som jag är mindre bra på för att kunna bli läkare? Dessutom har jag hört att det är svårt att komma in i naturvetenskapsprogrammet av vissa och att det inte är så svårt då man behöver vara godkänd bara.. allt kring naturvetenskapsprogrammet stressar mig väldigt mycket då jag verkligen vill komma in på det! Så, kan ni vara snälla och svara på mina frågor? Vore väldigt tacksam för svar:)

Svar:

20 nov 2014

Hej!

Vad kul att du har bestämt dig för att du vill bli läkare i framtiden!

Generellt sett är det rätt höga antagningspoäng för att komma in på Naturvetenskapsprogrammet jämfört med en del andra gymnasieprogram. Men det är vikitgt att tänka på att antagningspoängen kan skilja väldigt mycket åt mellan olika skolor och olika städer. Kolla upp de gymnasieskolor du är intresserad av att gå på och kolla vad antagningspoängen var till Naturvetenskapsprogrammet där i år så kan du få en bild av hur höga antagningspoängen kan bli när det är dags för dig att söka till gymnasiet.

Här hittar du gymnasieskolor som erbjuder Naturvetenskapsprogrammet

På Naturvetenskapsprogrammet är det inte obligatoriskt att läsa musik, bild och slöjd, så de ämnena behöver du inte oroa dig för. Kursen Idrott och hälsa 1 är dock obligatorisk, men det kommer gå fint ska du se!

Stort lycka till med gymnasievalet!

Mvh, Christine på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin