Gå Naturbruksprogrammet och bli veterinär

11 aug 2014
FRÅGA
Jag är en tjej som ska börja i åttan i år och har redan börjat funderat på min framtid.Jag är djur intresserad och håller på med ridsport och agility och har ett stort djur intresse och jag funderar på att gå NB med antingen djurvård eller djursjukvård eller djurpark/sällskapsdjur men jag skulle vilja bli veterinär och då vet jag att jag måste gå på högskola.Och hur mycket poäng måste man ha på ett ungefär om man ska gå på NB,är det svårt när man ska ansöka? Kan man komma in på flera st gymnasier och man kan välja vilken av dom eller måste man han första och andrahandsval och så vidare? Jag bor typ i mellan Gävleborg och Dalarna och skulle veta om det fanns några sånna gymnasien i närheten utom realgymnasiet?

Svar:

15 aug 2014

Hej!

På de allra flesta skolor kan du läsa till kurser när du går Naturbruksprogrammet som gör att du blir högskolebehörig och du har därför möjlighet att läsa till veterinär efter gymnasiet. 

Läs om veterinärutbildningar här

Gå in på Naturbruksprogrammet på den skola du vill gå på, så kan du se antagningspoäng för dessa på många av programmen på Gymnasium.se.

I din gymnasieansökan måste du rangordna dina val, det vill säga du måste välja den utbildning/skola du helst vill gå på som ditt förstahandsval. 

Här ser du alla skolor i Sverige som har Naturbruksprogrammet - välj sedan vilken inriktning och/eller ort du vill gå för att se vilka alternativ du har.

Stort lycka till med gymnasievalet och bra att du är ute i så god tid!

Mvh, Christine på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin