Estetiska programm, musik eller Humanistiska programmet?

11 jun 2013
FRÅGA
Hej! Jag har valt estetprogrammet med inriktning musik, och nu, en månad efter omvalsperioden, börjar jag bli riktigt osäker. Jag kommer nog inte att vilja arbeta med musik efter gymnasiet, även om jag tycker om det väldigt mycket. Jag är väldigt intresserad av språk och samhällsfrågor, och känner att humanistiska kanske hade varit ett bättre alternativ. Finns det någon möjlighet att byta så här sent? Och om det finns, vem skulle jag kunna höra av mig till?

Svar:

11 jun 2013

Hej!

Både Estetiska programmet och Humanistiska programmet är två högskoleförberedande program och skiljer sig in så värst mycket. Båda två är mer åt det samhällsvetenskapliga hållet. Om du tycker om att hålla på med musik är det ju något som gör skolan roligare och det hjälper ju dig att prestera bra i de andra ämnena också. Det betyder ju inte att du måste arbeta med musik i framtiden, du kan studera vidare till vad du vill i stort sätt.

Om du vill byta är du absolut ute i god tid, vilket är väldigt bra. Det är bra att så tidigt som möjligt byta program så att du inte kommer efter så mycket. Jag skulle kontakta skolan du ska gå och prata med dem och redan nu berätta hur du vill göra så vet dem det innan skolan börjar.

Det som kan sätta stopp för ditt byte är om klassen du vill börja i redan är full. Det får du också fråga skolan.

Lycka till med dina gymnasiestudier!

Hälsningar,

Sanna på Gymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin