Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Tumba Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 280,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 187,5
(medelvärde: 280,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Teknikprogrammet med inriktning Design & produktutveckling

Detta är ett högskoleförberedande program för dig som är kreativ och gillar att lösa problem! Vi har god stämning i klasserna och vi hjälper varandra att lära och utvecklas och vi har kul under tiden. Du möts av engagerade och tillgängliga lärare som finns här för din skull.

Ett kreativt val - Allt börjar med en idé

Vad har en dator, en stol och ett hus gemensamt? Alla började som en idé! Därför uppmuntrar vi kreativitet och du får många tillfällen att träna dig i problemlösning. Under lektionerna varvas teori med praktik, så att du får prova på de saker du läser om i kursböckerna. Detta gör att du under dina år hos oss blir allt mer självständig i ditt arbete och som person.

Eftertraktad kunskap - Arbetsmarknaden väntar på dig

Arbetsmarknaden skriker efter duktiga datortekniker, arkitekter och designers, så passa på att skaffa dig en bra utbildning som öppnar många dörrar när du ska söka till högskola eller universitet. Vi har tre inriktningar: Design- och produktutveckling, Informations- och medieteknik samt Samhällsbyggande och miljö. Vilken passar dig bäst? Valet är ditt!

Många öppna dörrar

Teknikprogrammet med inriktning Design- och produktutveckling är ett högskoleförberedande program som förbereder dig för vidare studier på t.ex. Konstfack och KTH. I framtiden kan du få jobb inom bland annat produktutveckling, reklam, förpackningsdesign, inredningsdesign och mycket mer.

Teknikkunskaper kombinerade med färdigheter inom design och produktutveckling gör dig till en attraktiv och kreativ person på arbetsmarknaden, som kan erbjuda tekniska lösningar på människors problem och behov.

Våra elever påverkar och syns

Eleverna får goda resurser för att skapa spännande produkter och har bland annat vunnit en nationell tävling och blivit omskrivna i media vid ett flertal tillfällen. I vår välutrustad designstudio finns de flesta verktyg och material som kan tänkas behöva i ditt arbete. Så det är bara fantasin som sätter gränserna!

Så arbetar vi

Du lär dig utveckla en idé till färdig produkt och möter alla steg där emellan.

I årskurs ett får du breda kunskaper kring teknik, hur vi påverkar den och även påverkas av den. Dessa kunskaper bygger du senare vidare på under årskurs två och tre och blir allt mer självständig i ditt arbete. Ett typiskt arbete med en produkt kan se ut på följande sätt:

  1. Du har en idé du vill förverkliga eller får ett uppdrag som du ska lösa.
  2. Du skissar, utifrån kända metoder, fram en lämplig lösning på den idén. Du kan även få fram snygga bilder och ritningar i Iron CAD, som är vårt 3D program.
  3. Dags för arbete i designstudion. Här får du utifrån lämpliga material och arbetsmetoder ta fram en prototyp eller färdig produkt.

Vi pratar om patent, vilket skydd som passar din produkt bäst och arbetar med marknadsföring för att på bästa sätt nå ut med informationen till den tänka målgruppen.

Lärarna är hela tiden med och vägleder, hjälper och stödjer dig i dina val och ditt arbete.

Under din skoltid på teknik får du varvar teori med praktiskt arbete för att få djupare kunskaper och en roligare vardag.

Framtiden

Många av våra elever fortsätter vidare till högskola och universitet efter sin tid hos oss. Vissa har till och med fått jobb direkt efter studenten och väljer att vid sina om sin högskoleutbildning arbeta med bland annat 3D- och förpackningsdesign.

I vår designstudio kan du arbeta med dina antagningsprover till de utbildningar du vill söka efter gymnasiet.

Hos oss har du möjlighet att tränas inför den framtid som kommer att möta dig och du får utveckla de färdigheter och kunskaper du behöver.

Gymnasieingenjör: Fjärde tekniskt år - T4

Efterfrågan på gymnasieingenjörer är stor. IT-branschen har redan kontaktat oss och bett om er. Genom att gå ett fjärde tekniskt år blir gymnasieingenjör. Det ger dig samma attraktionsvärde som förra generationens gymnasieingenjörer, men dagens utbildning är mer modern och anpassad efter arbetsmarknaden.

Idrottsutbildningar på Tumba Gymnasium

  • NIU Handboll
  • LIU Ishockey
  • LIU Konståkning
  • LIU Ridning
Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design & produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design & produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Tumba Gymnasium
Utbildningsvägen 2
147 40 Tumba

Tumba gymnasium är en av Storstockholms mest sökta skolor. Vi har levererat framtidsdrömmar sedan 1974 och vi gillar både traditioner och att vara nyskapande. Våra 1340 elever representerar hela 24 svenska kommuner och tillsammans arbetar vi ständigt på att utveckla...

Läs mer om Tumba Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
TE13
04 jan 2014

Jag går första året på tekniklinjen och jag är hur nöjd som helst. Trodde klassen skulle bestå av endast datornördar men vi är 8 tjejer och 24 killar och alla är sjukt trevliga....

Visa hela
Sponsrad