Utbytesår / High School

Rotary Ettårsutbyte, Europa

Rotary ungdomsutbyte, i Belgien (+6 orter)
Få mer information om programmet 👍

Rotary Ettårsutbyte, Europa

Rotary Ettårsutbyte, Europa

Åk på utbytesår till Europa med Rotary

Många ungdomar väljer varje år att åka som utbytesstudent med Rotary och tillbringa ett helt år utomlands. Som utbytesstudent bor du i familjer och går i motsvarande gymnasieskola. Du lär känna en ny kultur, får massor av nya vänner och lär dig ett språk. Din familj delar din erfarenhet genom att ta emot en utländsk utbytesstudent under samma tid som du är utomlands. Möjligheten är öppen för alla ungdomar i Sverige. Det är inget krav på medlemskap i Rotary.

Destinationer i Europa

  • Belgien
  • Frankrike
  • Italien
  • Schweiz
  • Spanien
  • Tyskland
  • Österrike

Intresserad av något annat land i Europa? Kontakta Rotary för med information.

Att åka med Rotary

Vi arbetar ideellt för en ökad förståelse mellan människor världen över. Därför kan du vara säker på att du blir väl omhändertagen som utbytesstudent hos oss. Vi hjälper till och förbereder dig inför din resa.

Vår programavgift, det vill säga den delen av kostnaden som studenterna får betala själva är låg, vilket beror på våra ideella insatser. Rotary ger dig en unik trygghet eftersom den lokala rotaryklubben tar hand om dig och ser till att du trivs med skolan och familjen.

Du kommer att ha en kontaktperson i klubben som du kan vända dig till i alla situationer. Du får chansen till en mängd olika aktiviteter genom Rotaryklubbens kontakter. Vi ordnar bland annat träffar med andra utbytesstudenter.

Ni kommer att ha mycket gemensamt som ungdomar i ett främmande land. Vi ordnar även en del resor i ditt nya land. Dina värdfamiljer är utvalda för att ge dig ett så trivsamt utbytesår som möjligt. Som familjemedlem kommer du snabbt in i språket, oftast anordnas även en språkkurs på plats.

Att vara utbytesstudent

Ett utbytesår är mycket spännande och lärorikt. Du utvecklar inte bara dina språkkunskaper utan även dig själv. Du får ett stort försprång jämfört med dina jämnåriga när du har ett extra språk att ta till. Det kommer du ha nytta av många gånger i ditt liv.

Som utbytesstudent lär du dig snabbt att anpassa dig till en ny livsstil och få kontakt med nya människor. Dina nya vänner kommer förmodligen vara nyfikna på din kultur och kommer säkert vilja lära sig om ditt land. Men framför allt är det du som kommer få ta del av en ny kultur vilket kommer att ge dig ökad förståelse och kunskap om ett annat sätt att tänka och leva. Det bästa sättet att lära känna ett land och dess människor är att leva i dess vardag och det är precis det du gör som utbytesstudent.

Som familjemedlem får du ta del av familjens resor, helgfiranden och andra sociala evenemang. Du kommer att få uppleva ett land inifrån på ett sätt du inte får som vanlig turist. Du kommer att få stå på egna ben och därigenom bli ansvarsfull och självständig. Språk och kultur har aldrig varit viktigare än i dag. Den här erfarenheten kommer du ha med dig och ha hjälp av i framtiden, kanske framför allt när du ska söka jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om Rotary Ettårsutbyte, Europa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Studera utomlands med Rotarys Ungdomsutbyte

Reportage

Linnea lärde sig mycket av utbytet

Rotary ungdomsutbyte

Linnea har gjort ett sommarutbyte i Frankrike. I reportaget berättar hon om vad hon gjorde, och hur resan påverkade henne.

Kostnader

Det kostar ca 39 000 – 49 000 inklusive försäkringar, kavaj m.m men exklusive kostnader för resor.

Ta kontakt med Rotary

Gör en intresseanmälan

Fyll i kontaktformuläret om du vill ha mer information från Rotary.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Wilma
22 apr 2017
Ettårsutbyte i Taiwan

Mitt distrikt 3510 i Taiwan bestod av ungefär 70 utbytesstudenter, där de flesta kom från Brasilien, Mexico eller Frankrike. Eftersom vi var så många utbytesstudenter tror jag R...

Visa hela
Rotary ungdomsutbyte
Hasselstigen 78
141 71 Segeltorp

Rotarys ungdomsutbyte erbjuder dig att åka på utbyte till mängder av länder 

Rotary är en världsomspännande ideell organisation som erbjuder dig som är ung att delta i olika utbytesprogram världen över. Du har möjlighet att åka iväg på utbyte under ett års tid eller under några veckor på sommaren.  De program som...

Läs mer om Rotary ungdomsutbyte och visa alla program.

Sponsrad