Huddingegymnasiet

i Huddinge (+ 1 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Bild på skolan och på elever som ler mot kameran

Välkommen till Huddingegymnasiet

På Huddingegymnasiet väljer du mellan sex olika gymnasieutbildningar. Det är en skola där både elever och personal trivs, vilket innebär en låg personalomsättning och en hög andel behöriga lärare. Alla lektioner på skolan är lärarledda, och skolan har som målsättning att du som elev ska må så bra som möjligt genom att få träffa samma lärare hela tiden.

Var den du är

Skolan erbjuder olika program och inriktningar vilket innebär att det skapas en mångfald av elever som har olika intressen. Vi tycker att det är viktigt med goda relationer och att du får vara den du är, vilket även visar sig genom att skolan arbetar för mänskliga rättigheter. Det är också viktigt med kunskapsglädje och att du får uttrycka dig kreativt. Huddingegymnasiet är en skola där elevernas resultat bara blir bättre och bättre, vilket vi är mycket stolta över.

Efter gymnasiet

Huddingegymnasiet arbetar med att se till så att du som elev är så redo som möjligt för framtiden efter gymnasiet, både när det gäller vidare studier och arbete. Skolan har därför samarbeten med universitet, högskolor och Ung Företagsamhet (UF). Sedan 2001 finns ett samarbete med Karolinska Institutet och skolans elever får möjlighet att lära sig mer om universitetsvärlden.

Välutrustade lokaler

Våra datorsalar, laboratorier och bibliotek är välutrustade för att ge dig de möjligheter som du behöver för dina studier. Du får också en egen Chromebook för att du enkelt ska kunna arbeta digitalt under alla lektioner.

Skolan har en egen sporthall och Huddingehallen ligger bredvid gymnasiet vilket innebär att du har tillgång till både simhall och gym.

Skolmatsal med hotellfrukost

Starta dagen med en både nyttig och lyxig frukost som kan jämföras med en hotellfrukost och den är gratis för alla elever! Skolans mat är lagad från grunden och vi arbetar kontinuerligt med att använda ekologiska råvaror och närodlat efter säsong.

Ladda ner skolans broschyr


Är du intresserad och vill veta mer om Huddingegymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Huddingegymnasiet

Öppet hus

Öppet hus

Innehållsrika timmar som vi rekommenderar! Vi inleder med information från rektor Mats Johansson som inkluderar en frågestund. Därefter kan du följa med elevambassadörer på en rundvandring och träffa lärare och elever som berättar om HGY samt svarar på dina frågor. Vi brukar avsluta med en gratis fika i cafeterian. 

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2024-05-07    Tid:   17:00 - 19:00  

Huvudman

Huddinge kommun

Kommunal gymnasieskola

Läs mer här

5 gymnasieskolor

Program

Reportage

Julia, samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteendevetenskap

Huddingegymnasiet

Julia går samhällsvetenskapsprogrammet på Huddingegymnasiet. Läs mer om vad hon tyckte vart roligast och vad hon drömmer om i framtiden.

Sofia Johansson, går tredje året på Ekonomiprogrammet

Huddingegymnasiet

Sofia studerar ekonomi på Huddingegymnasiet. Läs mer om hur hon tycker att utbildningen är.

Stella, Naturprogrammet

Huddingegymnasiet

Stella läser Natur på Huddingegymnasiet. Läs mer om vad hon tycker är det bästa med utbildningen.

Mina, Teknikprogrammet

Huddingegymnasiet

Mina går Teknikprogrammet andra året på Huddingegymnasiet. Läs mer om hur det är!

Yonas, Samhällsvetenskapsprogrammet, åk 2

Huddingegymnasiet

Yonas går samhällsvetenskapsprogrammet andra året. Han berättar mer om hur skolan och lärarna är.

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Huddingegymnasiet.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till skolan

Huddingegymnasiet

Gymnasievägen 3
141 85 Huddinge

Tel: 08-535 373 01
Fax 08-535 373 03
www.huddingegymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 17 recensioner
Skriv en recension
5/5
Matias
15 mar 2021
Bästa gymnasiet med bra lärare

HGY är en av få gymnasium som verkligen bryr sig om gemenskapen och kunskapen. Vart du än kommer ifrån är du behandlad väll lärare har inga favoriter utan alla blir bedömda lika...

Visa hela
5/5
Candy
15 mar 2021
Skola till dig som vill lyckas!

Jag har gått på Huddinge gymnasiet i ett och ett halv år och jag kan säga att jag absolut inte det valet i en sekund. Att ha en skola med överutbildade lärare som satsar på en o...

Visa hela
5/5
Jacob
15 mar 2021
Huddingegymnasiet, den bästa skolan

Detta är den optimala skolan för alla blivande gymnasieelever. En skola med trevliga och hjälpsamma lärare som ger dig den hjälp som just du behöver för att lyckas med pugget. M...

Visa hela
Sponsrad