Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 261,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 200 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 185,0
(medelvärde: 261,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

    
Hästutbildning på Bollerup Naturbruksgymnasium

När du går Hästutbildningen på Bollerup naturbruksgymnasium får du djupgående kunskaper inom hästområdet genom att få en god teoretisk grund samtidigt som du får jobba med skolans fina hästar. Under utbildningen får du lära dig hur man bäst tar hand om hästar i olika åldrar, att köra traktor, entreprenörskap och hur skötseln av en hästanläggning går till. Du får även rida och köra. Allt sammantaget gör att du blir väl förberedd för att arbeta med hästar i framtiden.

Naturbruksprogrammet Hästhållning med naturvetenskapliga kurser
är ett val för dig som vill ha både grundläggande hästutbildning och den naturvetenskapliga behörighet som krävs för yrken som bland annat; veterinär, agronom.

Du får naturvetenskaplig kompetens inom matematik, fysik, kemi och biologi. Det finns också möjlighet att läsa utökat program i större eller mindre omfattning helt beroende på ditt mål.
Du kan alltså få en fullständig naturvetenskaplig behörighet på Bollerup.

Teoristudierna varvas med praktiska moment inom hästkurserna.

Naturbruksprogrammet Hästhållning, Hållbarhet och företagande
är ett val för dig som vill fördjupa dig inom hästnäringens företagande och företagsekonomi. Utbildningen ger en god grund för eget företagande med sälj- och servicefunktioner som viktiga inslag.

Det är ett val för dig som vill utveckla det målmedvetna, ekonomiska och hållbara arbetet inom hästhållning.

Utbildningen ger en grundläggande högskolebehörighet för att kunna läsa vidare till de kortare högskoleutbildningarna tex hippolog, djursjukskötare eller yrkeshögskoleutbildningarna tex hovslagarutbildning, beridarprogrammet.

Naturbruksprogrammet Hästhållning, Den unga hästens utveckling
ger en grundläggande utbildning för ett yrkesliv med avel och unghästar. Du erbjuds möjlighet att läsa vidare till bland annat hippolog, hovslagarutbildningen.

Det är en riksrekryterande särskild variant av naturbruksprogrammet inriktning hästhållning.

Du får kunskaper om avel, föl- och unghästar. Här har du möjlighet att vara med från fölning till unghästtest och ridhästtest.

Denna utbildning finns enbart på Bollerup

Ta med din egen häst

För dig som vill finns det möjlighet att ta med din egen häst. Det brukar finns mellan 50-80 st elevhästar på skolan varje termin.

På Bollerup får du unika möjligheter

Bollerup är ett aktivt stuteri där det ständigt pågår aktiviteter som fölbedömning, sommarpremiering, ridhästtest, unghästtest och rådgivande hingstbedömning. På gården finns cirka 100 egna hästar och mellan 8 och 12 föl om året. Bollerup kan också stoltsera med egen veterinärklinik och seminstation. Det betyder att du som elev får en unik möjlighet att följa specifika hästar från avelsplanering till utbildad häst, på riktigt nära håll.     

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Tomelilla

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Hästhållning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kostnader

Se skolans hemsida!

Fortsatta studier

Vill du läsa vidare efter Bollerups Naturbruksprogram kan du välja utökat program och individuellt val med samhällsvetenskapliga kurser (för behörighet till de flesta av högskolans samhällsinriktade kurser och program) eller utökat program och individuellt val med naturvetenskapliga kurser (för behörighet att läsa vidare på naturvetenskapliga program på universitet eller högskola). 
    

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Hästhållning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Bollerup naturbruksgymnasium
Bollerups Naturbruksgymnasium
273 94 Tomelilla

Ett naturbruksgymnasium för alla elever i Sverige!

Bollerup Naturbruksgymnasium är en fristående gymnasieskola dit elever från hela Sverige kan söka. Skolan har ungefär 250 elever och ligger i Tomelilla.   Bollerup Naturbruksgymnasium är det bästa alternativet oavsett om du vill jobba eller studera vidare efter gymnasiet. På skolan kan...

Läs mer om Bollerup naturbruksgymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anonym
20 apr 2021
Bästa åren i mitt liv!

Mina tre år på Bollerup är de bästa åren i mitt liv. Jag träffade vänner för livet och fick tillbringa dagarna i en oslagbar miljö. Jag fick både praktiska kunskaper inom naturb...

Visa hela
5/5
-
18 okt 2015
Superbra!

En väldigt trevlig skola där man får en bra grund till det fortsatta yrkeslivet. Bestämda och tydliga lärare som tar en dit man vill, man får lära sig bra disciplin och att ta h...

Visa hela
5/5
Student 2011
08 apr 2014

Att välja Bollerup är ett av mina bästa karriärsval någonsin. Det gav mig en stabil grund för fortsatta studier (läser just nu mitt tredje år på universitetet och skriver på min...

Visa hela
Sponsrad