Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Djursjukvård på Djurgymnasiet i Stockholm

Inriktning Djursjukvård

Vill du arbeta med djur och djursjukvård efter gymnasiet? Välj en gymnasieutbildning som förbereder dig för jobb inom djursjukvård, som djurvårdare på ett djursjukhus eller en veterinärklinik. På Djurgymnasiet kan du läsa Naturbruksprogrammet, inriktning Djur och profilen Djursjukvård. Här får du läsa många kurser med inriktning djursjukvård, och lär dig om anatomi, fysiologi, sjukdomslära, behandlingar, friskvård, utfodring och vård av sjuka djur.

Lektioner på Djurgymnasiets Hundcenter

Djurgymnasiet ger dig schemalagda lektioner på skolans Hundcenter, där du får praktisk träning med dagishundarna och lär dig vanliga moment som en djurvårdare på djursjukhus arbetar med. Bland annat får du lära dig att utföra tassbandage, medicinering, enklare hälsokontroll och hur man assisterar en veterinär vid undersökning av djur.

Praktik på Profil Djursjukvård

På utbildningen i Djursjukvård på Djurgymnasiet är du garanterad 15 veckors praktik på till exempel hunddagis, djursjukhus och veterinärkliniker – både i Stockholm och övriga landet. Praktiken är en bra möjlighet att omsätta dina kunskaper i praktisk erfarenhet.

Kurs D9 - för behörighet att vårda sjuka djur

På inriktningen Djursjukvård läser du D9 – en grundläggande kurs i läkemedelshantering. För att få utföra vissa moment i vård av sjuka djur på djursjukhus krävs från Jordbruksverket att du har utfärdat D9.

Efter att ha läst Djursjukvård på Djurgymnasiet Stockholm har du bra chanser till jobb som djurvårdare på djursjukhus.

Djurgymnasiets djurklinik

I år har Djurgymnasiet öppnat Animallogos Djurhälsa som ligger i samma byggnad som skolan och Hundcenter. Det är en djurklinik med inriktning exotic,dvs kaniner, marsvin fåglar och reptiler är våra vanligaste patienter. Elever på inriktning Djursjukvård har möjlighet att tillbringa lektioner med sin lärare på kliniken.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Svenska

Varför välja Djurgymnasiet Stockholm?

Ger yrkesexamen och högskolebehörighet

Eget hunddagis

Egen veterinärklinik

Behörighet

För behörighet till Naturbruksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturbruksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Fortsatta studier

Genom att läsa en utökad studieplan kan du bli behörig att söka till Djursjukskötareprogrammet vid SLU i Skara. För behörighet till veterinärprogrammet krävs, förutom högskolebehörigheten också naturvetenskapligt basår på universitetet eller komvux.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturbruksprogrammet, Djurvård: Djursjukvård så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Djurgymnasiet Stockholm
Trekantsvägen 7
10073 Stockholm

Djurgymnasiet Stockholm

På Djurgymnasiet får du en rolig utbildning samtidigt som du förbereder dig för studier på universitets- och högskolenivå. Här blir djur en del av din vardag! Vare sig du vill lära dig mer om djursjukvård, hundar eller andra sällskapsdjur får...

Läs mer om Djurgymnasiet Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 37 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anonym
20 mar 2024

Älskar skolan, du lär känna fler som är djurintresserade och har samma intresse. Lärarna är jättesnälla och förstår oss elever. Vi elever får hjälpa till med hur vi vill lägga u...

Visa hela
5/5
Emilia
12 maj 2022
Bästa skolan

Helt underbar skola med supertrevlig personal såväl som elever! Det är är en perfekt blandning av teoretiska och praktiska lektioner och man får lära sig allt möjligt spännand...

Visa hela
5/5
Ellen
06 jul 2021
Grym skola!

Jättebra utbildning,super bra lärare,skolan är trygg och välkomnande!!

Sponsrad