RIG / NIU

Idrottsutbildning (RIG), Freeski

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Träna freeski under gymnasiet

Vill du satsa på en internationell karriär på elitnivå inom Freeski, Slopestyle och Big air? Du får möjlighet att kombinera din elitsatsning med studier på ett högskoleförberedande program. Du kan välja att gå på samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet eller naturvetenskapsprogrammet.Du studerar under fyra år för hinna med 2-3 schemalagda heldagar per vecka i backen. Vi har en toppmodern akrobatikhall och all snöträning sker i Sveriges bästa parker, Kläppen/Skistar. Under hösten arrangerar skolan träningsläger på glaciärer i mellaneuropa. Programmet har två heltidsanställda Freeskitränare av högsta kvalitet.

Om programmen

Samhällsprogrammet, beteendevetenskap

I utbildningen får du kunskaper om människors utveckling och hur vi lär oss att anpassa oss och samspela med andra människor. Du lär dig att förstå olika typer av organisationer. Du kommer att lära dig om vikten av ledarskap och får kunskaper om grupprocesser och konflikthantering.

Ekonomiprogrammet, ekonomi

Du får fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering och marknadsföring och du får möjlighet att utveckla entreprenörskap i samarbete med näringslivet.

Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

Är du intresserad av matematik, fysik, kemi och biologi? Det finns ingen annan utbildning som ger så många möjligheter till fortsatta studier och utbildningen är särskilt lämplig för dig som ska läsa vidare inom det naturvetenskapliga eller tekniska områdena på högskolan. Programmet ger dig kunskaper om livets villkor och sammanhang i naturen och praktiskt arbete med laborationer, exkursioner och studiebesök är viktiga inslag på detta program.

Campus

Alla idrottselever i årskurs 1 erbjuds att bo på skolans nya Campus Malung. Skolans erfarenhet av idrottselever gör att man vet att ett bra boende betyder mycket. Man bor i möblerade en- eller tvårumslägenheter med kök. Det finns också gemensamma utrymmen så som matsal, tv-rum, förråd samt tvättstuga. På vardagar serveras frukost och middag i den gemensamma matsalen. På boendet finns personal som kan hjälpa eleverna i vardagen.

Få många möjligheter efter gymnasiet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet gör dig högskolebehörig och du har därmed möjlighet att studera vidare på högskola/universitet efter gymnasiet. Du kan också välja att studera vidare på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG), Freeski, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malung

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet/Ekonomiprogrammet/Naturvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (RIG), Freeski

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG), Freeski så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malung-Sälens gymnasieskola
Västra Bangatan 20
782 21 Malung

Läs gymnasiet med skidor och snowboard på schemat

På Malung-Sälens gymnasieskola kan du träna snowboard och alpint under din gymnasietid eftersom skolan är ett Riksidrottsgymnasium inom alpin och snowboard samt freeski och har Nationell Idrottsutbildning inom snowboard och jibbskidor. Skolan erbjuder även Skidlärargymnasiet, som är en riksrekryterande särskild variant...

Läs mer om Malung-Sälens gymnasieskola och visa alla program.

Sponsrad