Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Estetisk spetsutbildning musikal

Vår estetiska spetsutbildning med musikalinriktning är skapad för dig som vill göra verklighet av dina framtidsdrömmar.

Utbildningen ger dig möjlighet att under tre år utforska om du vill välja att fortsätta satsa på en yrkeskarriär på scenen efter att du slutfört din gymnasieutbildning. Vi ger dig en bred utbildning för scenen där du får möjlighet att fördjupa dig inom musikalgenrens tre huvudgrenar:

  • sång
  • dans
  • teater 

Du får en trygg bas att arbeta vidare från oavsett vilken inriktning du sedan kommer att arbeta vidare med. Om du under din tid på skolan verkligen fastnar för musikalens varierande uttryckssätt, ger skolan grundliga tekniska arbete inom samtliga genrer dig möjlighet att utvecklas till den allsidiga scenkonstnär som på Londons West End betecknas som Triple Treat, det vill säga en artist som behärskar alla tre genrerna till fulländning. Låt vår spetsutbildning med musikalinriktning bli första steget mot din framtid!

Särskild dansprofilering

För de elever på spetsutbildningen i musikal med tidigare danserfarenhet som vill satsa extra på dansen under sin tid på skolan erbjuder vi även en särskild dansprofilering som innebär att man läser en extra danskurs, dansrepertoar, redan från årskurs ett, och därigenom får extra danslektioner genom hela utbildningen.

Högskolebehörighet

Parallellt med den intensiva träningen i utbildningens estetiska ämnen läser du en rad teoriämnen som ger dig behörighet till högskolan efter avslutad utbildning. Målet är att du efter tre år på skolan ska känna dig trygg med att välja om du ska satsa på en fortsatt yrkeskarriär på scenen eller om du vill välja en teoretisk vidareutbildning. Oavsett vilket val du gör kommer du att vara väl rustad inför framtiden efter tre år på Lunds dans- och musikalgymnasium. All den scenträning du fått inom din utbildning kommer att vara till hjälp för dig i framtiden även om du sedan väljer ett alldeles vanligt yrke.

Att välja Lunds dans- och musikalgymnasium är att välja en utvecklande och krävande utbildning. Du väljer att satsa på dig själv, och vi stöttar dig hela vägen genom utbildningen.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musikal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m.

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel. På vår hemsida kan du se en lista över alla utbildningar som våra elever har tagit efter LDMG.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musikal

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörig

Reportage

William Schmatz - "Annorlunda – och fantastiskt"

Lunds dans- och musikalgymnasium

William har gått ut spetsutbildningen i musikal på Lunds dans- och musikalgymnasium. Utbildningen var ett självklart val för William och han har trivts något enormt. För honom var varje dag annorlunda med danslektioner, teater och sång. 

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musikal så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
4/5
Elev
16 aug 2018
Magiskt!

LDMG är en liten skola med enorma ambitioner! Den är estetiskt krävande och teoretiskt utmanade! Det finns så mycket att lära sig!

5/5
Inez
10 aug 2018
Musikal

En fantastisk skola för de som verkligen vill satsa inom musikal eller dans. Lärarna jobbar hårt för att du ska få en bra utveckling och man lär sig ständigt nya grejor från ens...

Visa hela
4/5
Emma
10 aug 2018
Perfekt start för en karriär inom Musikal och Dans

Vill du bli nästa stora musikalartist ska du definitivt välja LDMG. Mycket sång, dans och teater som förbereder dig inför vidareutbildningar och produktioner. Jag hade absolut i...

Visa hela
Lunds dans- och musikalgymnasium
Kiliansgatan 13
223 50 Lund

Välkommen till Lunds dans- och musikalgymnasium!

Letar du efter ett estetiskt program där du kan utvecklas maximalt inom inriktningarna dans eller musikal? Då har du hittat rätt. LDMG är ett dansgymnasium och musikalgymnasium för dig som menar allvar. Utbildningarna är riksrekryterande spetsutbildningar som ger grundläggande behörighet...

Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Sponsrad