Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 250 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 251,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
7 maj, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 250 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 251,8)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Musik på Stockholms Estetiska GymnasiumPlugga musik på Stockholms Estetiska Gymnasium

På Stockholms Estetiska Gymnasium kan du som elev välja mellan tre olika musikinriktningar: Sångare/musiker, Multimusiker eller Singer-songwriter. Utbildningen du får på STEG är bred vad gäller musikstilar. Förutom ensemble på ditt huvudinstrument ingår du dessutom i flera olika ensembler där du får möjlighet att spela andra instrument.

Sångare/Musiker

För dig som har ett instrument eller sång som huvudinstrument.

Du har enskild undervisning i ditt huvudinstrument 40 min varje vecka i tre år. Det ger stora möjligheter till personlig utveckling och fördjupning. Vi har undervisning i huvudinstrumenten sång, gitarr, bas, trummor, piano, stråk och blås. Biinstrument har du i årskurs 2 och 3. På alla våra musikinriktningar läser du musikproduktion. Arrangering/Komposition och Gehörs- och musiklära 2 kan också väljas som individuellt val. Även Musikal finns som individuellt val.

Singer-songwriter

För dig som sjunger och kompar dig själv och vill utveckla ditt skrivande.

Du har enskild sånglektion varje vecka plus en timme work-in-progress-lektion där du arbetar med eget material. Biinstrument har du i årskurs 2 och 3. Arrangering/Komposition och Gehörs- och musiklära 2 kan också väljas som individuellt val. Du läser också kursen musikproduktion där du lär dig att spela in ditt material.

Multimusiker

För dig som spelar flera instrument

Att studera musik på estetiskt program innebär normalt att man fördjupar i sång eller ett instrument. Det är dock inte ovanligt att musikintresserade både sjunger och spelar ett eller flera andra instrument. Det kan vara svårt att välja!

På Multi-musiker har du 2 huvudinstrument på schemat varje vecka i åk 1–3 och ett bi-instrument i åk 2–3.
Du söker på valfria instrumentkombinationer (sång räknas). På alla våra inriktningar ingår ensemble och musikproduktion.

Musikproduktion
För dig som skriver och producerar musik
Du väljer ett huvudinstrument och har enskild sång/instrumentlektion varje vecka samt undervisning i musikproduktion där du lär dig att spela in och producera ditt material. Utöver det har du också en timme work-in-progress-lektion i musikproduktion där du arbetar med att producera musik i Logic Pro X. Biinstrument har du i årskurs 2 och 3. Arrangering/Komposition och Gehörs- och musiklära 2 kan också väljas som individuellt val.

Konserter

På STEG har man en lunchkonsert varje fredag, samt ”öppen scen” vissa veckor. Dessutom får du medverka på flera andra konserter varje termin och redovisa vad du jobbar med. Ibland kan du få lärarkomp (helt band) och ibland med eget komp.

Musikproduktion

Det digitala har såklart en stor plats i dagens samhälle, och även på STEG får du jobba digitalt. Med Musikproduktion på schemat lär du dig Logic (inspelning) och digital liveljudteknik med skolans Behringer X32-system.

Teoripaket

Under ditt tredje år på skolan kan du välja bort estetiska ämnen för att läsa fler teoretiska ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Stockholms Estetiska Gymnasium
Trekantsvägen 3
11743 STOCKHOLM Stockholm

Stockholms Estetiska Gymnasium - högskoleförberedande utbildning i musik, dans och teater

Du som vill arbeta med konstnärliga uttryck under dina år på gymnasiet och som också är mån om att skaffa en gedigen utbildning i de teoretiska ämnena kommer att trivas på Stockholms Estetiska Gymnasium. Estetiskt program är högskoleförberedande och ger...

Läs mer om Stockholms Estetiska Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
3/5
Stegare
21 apr 2020
Pluggskola

Det var mer skolarbete och hårt plugg på STEG än vad det var på mina kompisars skolor (bl.a. kända stora pluggskolor i Stockholm). Examinationer var nästan alltid i form av lång...

Visa hela
5/5
Alice
28 jan 2020
Musikutbildningen och teoripaketet

Redan från början av STEG visste jag att mitt mål var att plugga på Universitet efter gymnasiet men inte inom musik. Jag visste att teoripaketet fanns vilket skulle öppna upp mö...

Visa hela
5/5
-
05 dec 2019
Supertrevlig miljö

Lätt det bästa gymnasiet med estetisk utbildning. Supertrevlig miljö och duktiga/trevliga lärare som alltid hjälper till en. Man utvecklas jättemycket som musiker under den tre ...

Visa hela
Sponsrad