RIG / NIU

Idrottsutbildning (RIG), Löpning

Rudbeck, i Sollentuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Om löpargymnasiet på Rudbeck

Tränar du löpning eller friidrott på hög nivå? Är du ambitiös och målinriktad? Vill du kombinera gymnasiestudier med träning på skoltid? Då kanske Löpargymnasiet är något för dig!

Riksfriidrottsgymnasiet Sollentuna erbjuder två varianter av idrottsutbildning – riksidrottsgymnasium (RIG) och nationell idrottsutbildning (NIU). Vi vänder sig till ungdomar från hela landet som satsar på friidrott. Våra idrottsutbildningar är öppna för friidrottens alla grenar.

Du som går på Riksfriidrottsgymnasiet kan läsa på:

  • Ekonomiprogrammet
  • Humanistiska programmet
  • Naturvetenskapsprogrammet
  • Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Teknikprogrammet

Du läser 700 poäng specialidrott och där ingår löp- och friidrottsträningen samt teori om bland annat anatomi, fysiologi och kost. På måndagar, onsdagar och torsdagar är tid avsatt på schemat till löp- och friidrottsträning.

Fina träningsmöjligheter

Det finns många och varierande träningsområden närheten av Riksfriidrottsgymnasiet, till exempel Rösjöspåren, Järvafältet, Törnskogen och Edsbergsparken. Banlöpningen och övrig friidrottsträning sker givetvis på Sollentunavallen som med sina blåskimrande löparbanor är en av Sveriges mesta tävlingsbanor. Sollentunavallen ligger ca 1,5 km från Riksfriidrottsgymnasiet. En stor del av vinterträningen kommer att bedrivas i den nya friidrottshallen. Sollentuna Sim & Sporthall ger bra möjlighet till alternativ träning. Sist med inte minst så har vi Riksfriidrottsgymnasiets egen träningslokal med ett välutrustat gym med löpband och motionscyklar.

Ansökan

Du skickar först in enansökan till Svenska Friidrottsförbundetsenast den 15 oktober. Därefter blir du kallad till tester här på Riksfriidrottsgymnasiet. Du måste också ansöka om en gymnasieplats på Rudbeck. Du som bor i Stockholms län, i Gnesta eller Håbo kommun ansöker via Gymnasieantagningen. Du som är skriven i en annan kommun ansöker via antagningskansliet i din hemkommun.

Bo på skolans elevhem

Många av eleverna bor på Rudbecks elevhem i Häggvik. Här finns 32 elevrum fördelat på tre våningar. I varje korridor finns toalett och dusch och varje våning har ett tvättrum med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

I elevhemmets matsal lagar Löpargymnasiets kock frukost och middag. För dig som vill laga egen mat, finns ett fullt utrustat kök på varje våning. I den stora samlingssalen ges teorilektioner. Alla elever har tillgång till datorer med internetuppkoppling och skrivare.

Läs mer om Riksfriidrottsgymnasiet här!

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG), Löpning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Sollentuna

Gymnasieexamen

Löpargymnasiet kan kombinerar med Samhällsvetenskapsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet som alla är högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (RIG), Löpning

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (RIG), Löpning så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
97:a
23 feb 2016
Löp

Perfekta möjligheter att kombinera elitsatsning med skolan. Schemana är gjorda så att träningstiden ligger på skoltid, alltså är man oftast färdig med både träning och skola vid...

Visa hela
Rudbeck
Malla Silfverstolpes väg 3
192 51 Sollentuna

Ett av Stockholms läns mest populärara gymnasium

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan har 2300 elever och över 250 anställda. Skolan ger dig ett mycket stort utbud av kurser, stor valfrihet och möjlighet till många möten. Hos Rudbeck är just du viktig! Skolan har har inte traditionella...

Läs mer om Rudbeck och visa alla program.

Sponsrad