Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
29 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomi på Arena Academy

Ekonomiprogrammet passar dig som är intresserad av områden som ekonomi, människor och kultur och hur det formar vårt samhälle. Du är intresserad av att söka, sammanställa och kritiskt granska information inom det samhällsvetenskapliga området på både en nationell och internationell nivå. Diskussioner och argumenterande tycker du är spännande och du övar gärna din förmåga att analysera och se frågor ur olika perspektiv.

Ekonomiprogrammet är en studieförberedande utbildning, som ger dig en bred teoretisk grund för fortsatta studier. Yrken inom den samhällsvetenskapliga sektorn är till exempel, journalist, civilekonom, lärare, polis eller jurist.

Inriktning Ekonomi

Under utbildningen får du kunskaper inom redovisning, kalkylering och marknadsföring, ledarskap samt organisation. Dessutom får du möjlighet att starta och driva ett eget företag, verkligt eller virtuellt. Vi samarbetar med organisationen ”Ung Företagsamhet”.

Kanske har du många idéer, men hur kan du förverkliga dem? Hur kan du gå från en affärsidé till ett verkligt fungerande företag som kan ge inkomster? För att kunna göra detta behöver du kunskap och erfarenheter som du kan få på Ekonomiprogrammet.

Ekonomiprogrammet är en studieförberedande utbildning, som ger dig en bred teoretisk grund för fortsatta studier inom områden som ekonomi, juridik och statsvetenskap. Yrken inom den ekonomiska och samhällsvetenskapliga sektorn är till exempel, journalist, civilekonom, lärare, polis eller jurist.

Internationella möjligheter

Just kombinationen engelska och ekonomi är utmärkt om du vill göra internationell karriär. Den ambitiöse kan läsa engelska upp till en mycket hög nivå. I de högre kurserna kan du certifiera dig i det engelska språket med Cambridge examina (Advanced/Proficiency) vilket ger dig en fördel inför att studera eller arbeta över hela världen. Du har också möjlighet att ta en engelsk gymnasieexamen (A Level) i Business Studies.

500p i valbara kurser!

Då du har hela 500 poäng i valbara kurser kan du djupdyka i ämnen som du anser vara extra värdefulla. 

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arena Academy Stockholm
Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

Arena Academy

Arena Academy är en fristående gymnasieskola. Hos oss får du en avancerad utbildning i engelska som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands. Om du är en seriös elev som vill förbereda dig för högre studier, då har du...

Läs mer om Arena Academy Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 23 recensioner
Skriv en recension
4/5
Anonym
13 apr 2024
Bra skola

På mina tre år här på arena academy har det aldrig uppstått någon typ av mobbning eller liknande. Jag personligen trivdes väldigt väl och eftersom skolan är liten blev det enkla...

Visa hela
4/5
Sam
11 apr 2024
Min upplevelse på Arena Academy

Jag är i mitt tredje år och har haft det mycket bra i Arena Academy, tidigare känt som INIT då jag började skolan. Vi har matkort, lärarna är trevliga och allra viktigast, rä...

Visa hela
5/5
Aisha khan
26 mar 2024
Min skola där jag känner mig hemma!

Min skola har verkligen gjort en stor skillnad i mitt liv. Alla lärare är fantastiska och jag känner mig verkligen hemma där. De har stöttat mig och hjälpt mig att växa både aka...

Visa hela
Sponsrad