Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 236,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 212,5
(medelvärde: 236,2)
Få mer information om programmet 👍

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Barn- och fritidsprogrammet - Karlstad Fria Läroverk

Vårt Barn- och fritidsprogram är inriktat mot att jobba med människor i olika åldrar inom träning, fysiologi och idrottsledarskap. Programmet passar dig som i framtiden vill studera vidare till exempelvis idrottslärare, fritidspedagog, fysioterapeut, polis eller arbetsterapeut. Programmet passar också dig som vill fortsätta utvecklas inom din idrott.

På Barn- och fritidsprogrammet får du kunskaper inom ledarskap, hälsopedagogik, fritid och friskvård, psykologi och kommunikation.  Du utvecklar också din förmåga som idrottare och ledare genom teoretisk inhämtning av kunskap och diskussioner samt praktiska övningar. Du har flera kurser med träningsinnehåll och förbereder dig för en aktiv framtid.

Efter gymnasiet

Utbildningen leder till yrken som idrottsplatspersonal, badpersonal, personlig tränare, idrottsledare och elitidrottsutövare. Utöver dessa kan du på programmet skaffa dig högskolebehörighet och även en särskild behörighet till universitetet som bl.a. gör det möjligt för dig att studera till lärare, sjukgymnast, polis eller brandman.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlstad Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlstad

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet är en yrkesförberedande gymnasieutbildning. Du erbjuds även möjlighet att läsa in grundläggande högskolebehörighet om du vill studera vidare efter examen. 

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Fritid & hälsa så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
P
16 okt 2021
Magiskt

Allt är verkligen perfekt gjort för att lyckas med sina studier och sin elitsatsning inom sport

Karlstad Fria Läroverk
Orrholmsgatan 4
652 26 Karlstad

Karlstad Fria Läroverk 

Karlstad Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Undervisningen kännetecknas av ordning och reda samt genomtänkt...

Läs mer om Karlstad Fria Läroverk och visa alla program.

Sponsrad