Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning beteende - Donnergymnasiet

Donners samhällselev är nyfiken och räds inte att ge sig in i samhällsdebatten. Mål, mening och reflektion är dina ledord. Analysförmåga och utanför boxen-tänkande dina verktyg. Här får du utrymme att utveckla ditt sociala engagemang och möjlighet att använda dina förmågor för att skapa ett bättre samhälle.

Spår 1: Människan och mötet

Den beteendevetenskapliga inriktningen är till för dig som är nyfiken på människan och samspelet mellan grupp och individ. Genom att studera sociologi, kommunikation och psykologi ökar du din förståelse för mänskligt beteende och relationerna vi har till varandra. Här utvecklar du din ledarskapsförmåga och rustas med verktygen du behöver för att lära och leda dig själv och andra.

I kursen Makt, möten och mångfald får du bredda din kulturella kompetens genom att utforska vad som sker vid kulturmöten i ett globaliserat samhälle.

    Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

    Kommande starter

    1 tillgängligt startdatum

    Höst

    • Klassrum
    • Göteborg

    Behörighet

    För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

    Gymnasieexamen

    Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

    Ansökan

    Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

    Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

    Kontaktuppgifter
    Postadress: Box 507340222 Göteborg
    Telefon: 031-335 51 30
    Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

    Reportage

    Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

    Donnergymnasiet Göteborg

    Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

    Kontakta skolan

    Gör en intresseanmälan

    Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

    reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
    Donnergymnasiet Göteborg
    Celciusgatan 10
    41762 Göteborg


    Donnergymnasiet

    Vid årsskiftet 2021/22 flyttade Donnergymnasiet 30 meter rakt över gatan och in i nya, moderna och funktionella lokaler. Förutom 37 optimerade klassrum och generösa sällskapsytor får vi dessutom en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan våra elever lära och...

    Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

    Recensioner

    Snittbetyg: 4

    Baseras på 4 recensioner
    Skriv en recension
    1/5
    Alias 1
    27 feb 2023
    En hel del att bli bättre på

    En skola som endast klarar enkla saker och självgående elever. Ingen chans att få extra stöd, ifall man behöver det(bara enstaka insatser). Många möten och ingen handling. Arbet...

    Donnergymnasiet
    21 mar 2023
    Hej & tack för att du skrivit & uttryckt din åsikt! Om det du skrivit är skrivet utifrå...
    Visa hela
    5/5
    Samhällselev
    30 aug 2020
    Världens bästa skola!

    Jag är så nöjd över att jag valde Donner! Det är en liten och mysig skola med härliga människor och fantastiska lärare. Upplägget av schemat är också något som jag tycker är rik...

    Visa hela
    5/5
    Samhällsetta
    23 nov 2016
    Supernöjd!

    Jag trivdes inte överhuvudtaget på min tidigare skola, men nu när jag börjat på Donner så längtar jag till måndag nästan varje helg. Donneronsdagar är det bästa som finns. Det ä...

    Visa hela
    Sponsrad