Fråga SYV om gymnasiet!

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om gymnasiet? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på gymnasium.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren.

Just nu tar vi inte emot nya frågor.

Sök

Senaste frågorna

Hur får jag tag på mina betyg?
Hej,
Om man har tappat bort sin studiebevis kan man efterfråga eller få den på något sätt ?
Svar:

Hej,

Ja, du kan kontakta skolan där du studerade så kan de hjälpa dig.

Lycka till! /Petra,SYV

Kan jag hoppa en gymnasiekurs?
hej! jag går just nu linjen samhälle. Jag går i spanska 1 och funderar på att hoppa av kursen. Jag ska senare läsa vidare till högskola i Göteborg för juridik. Behövs spanskan då? och om så, behövs spanska 3 då eller funkar spanska 2?
Mvh
Svar:

Hej,

Man kan inte hoppa av en gymnasiekurs som man påbörjat. Det ger dig inte ett f utan ett streck (inget betyg) och kommer att registreras som ogiltig frånvaro. Prata med din lärare om du har problem med kursen.

Lycka till! /Petra,SYV

Vad ska jag studera?
Hej! Jag tog nyss studenten och ångrar att jag inte utnyttjade och tog hjälp av min syv på skolan. Jag har alltid tyckt att jobba som diplomat eller ambassadör verkar riktigt roligt och givande. Det är dock väldigt svåra jobb att få och jag undrar vad det finns för liknade jobb som inte är lika ”exklusiva”. Jag hade tyckt om att jobba med tex eu-rätt och andra juridiska/politiska ämnen samt möjligheten att kunna resa inom jobbet som en diplomat kan. Tack på förhand!
Svar:

Hej,

Du kan ju titta på yrken och utbildningar inom politik och juridik. Du kanske kan kolla lite på yrkesguiden här och se om du får några ideér: https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/.

Lycka till! /Petra,SYV

Visar 1-3 av 13506 frågor
1
2
3
4
...

Annonser