Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Hvitfeldtska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 470 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 305,0
(medelvärde: 326,7)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 470 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 305,0
(medelvärde: 326,7)
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Naturvetenskap på Hvitfeldtska

På Hvitfeldska gymnasiet erbjuds flera olika naturvetenskapliga utbildningar. Du kan läsa Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap & samhälle eller Naturvetenskap.

Inriktningen Naturvetenskap

På inriktningen Naturvetenskap kan du välja programfördjupning i bland annat biologi, kemi, fysik och matematik. Hvitfeldtska gymnasiet samverkar med Chalmers och Göteborgs universitet vilket ger dig som elev möjlighet att delta i studiebesök, föreläsningar och avancerade laborationer. 

Naturvetenskapligt gymnasiearbete

Natureleverna gör helst sitt gymnasiearbete i form av en naturvetenskaplig laboration, undersökning eller experiment och många har kontakt med forskare. Elever från Hvitfeldtska gymnasiet är ofta uttagna till riksfinalen i Unga forskare, och representerar Sverige i internationella tävlingar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Hvitfeldtska gymnasiet
Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...

Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 21 recensioner
Skriv en recension
5/5
phlara
28 maj 2023
Hvitfeldtska!!!

Jag tar studenten nästa vecka och även om jag såklart är taggad på det så vill jag verkligen inte lämna skolan. Trots att det har varit tufft ibland är det skönt att känna att m...

Visa hela
4/5
Sidar Green
16 dec 2022

Väldigt bra skola med flera olika typer av människor och en fin arbetsmiljö. Skolans arkitektur är unik och utstrålar historia och kultur. Man får verkligen lära sig alla ämnen ...

Visa hela
4/5
En elev
24 sep 2021

Jag har nu gått på Hvitfeldska i några veckor och tänkte berätta om min upplevelse fram tills nu. Älskar verkligen min klass, dem flesta är väldigt snälla. Vill varna alla som v...

Visa hela
Sponsrad