För dig som är studie- och yrkesvägledare

Den här sidan riktar sig till dig som är studie- och yrkesvägledare eller lärare. Här hittar du information och länkar till smidiga funktioner som kan underlätta ditt arbete!

Vi på gymnasium.se vet att det finns otroligt mycket information om gymnasieskolor och program, och det är inte alltid helt lätt att veta var man hittar rätt information.

Hos oss kan du bland annat läsa intressanta artiklar, hjälpa dina elever att räkna ut sitt meritvärde och låta dina elever göra gymnasietestet. Du kan även se vilka olika typer av event och seminarier vi arrangerar för dig som är SYV. Missa inte att ta del av informationen i Vägledarbrevet – ett nyhetsbrev för dig som jobbar som studie- och yrkesvägledare!

Event och mässor

Även om du som SYV ofta arbetar ensam på din arbetsplats så är du långt ifrån ensam. Vi anordnar flera olika typer av träffar där du kan nätverka med andra SYV:ar och inspireras av seminarier!

Vägledarträffen

Vägledarträffen är ett återkommande arrangemang för studie- och yrkesvägledare i Sverige som vi anordnar tillsammans med studentum.se där vi bjuder in till en förmiddag med inspirerande föreläsningar. På vårterminen arrangeras Vägledarträffen fysiskt i Stockholm, Göteborg och Malmö. På höstterminen är Vägledarträffen digital.

Läs mer och anmäl dig här

YH-mässor

Under vårterminen anordnar vi, genom vår systersajt studentum.se, våra yrkeshögkolemässor som är specifikt inriktade på YH-utbildningar. Vi har varje år en rad yrkeshögskolor som ställer ut och kan besvara besökarnas frågor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer om YH-mässorna här


Använd våra verktyg

På gymnasium.se kan du hitta flera verktyg, till exempel vår betygsuträknare, som kan underlätta för ditt arbete som studie- och yrkesvägledare. Här nedan kan du klicka dig vidare till olika sidor.


Annonser